Husvagn och husbil

För att du ska kunna färdas säkert och tryggt på vägen är det viktigt att du varje år inför semestern kontrollerar däcken på din husbil och husvagn ordentligt. Använd vår checklista nedan för att vara säker på att dina husbils- eller husvagnsdäck

Om du upptäcker några fel eller skador på dina däck hjälper vi på dig att hitta rätt däck till din husvagn eller husbil. Vi väljer däck efter vad som passar ditt fordon och dina behov bäst. För husbilar och husvagnar rekommenderar vi på att använda C-klassade däck, eftersom stommen i ett C-däck ger en högre stabilitet både när kör och står still.

Checklista för kontroll:

  • Däckens mönsterdjup – Vi rekommenderar ett mönsterdjup på minst 3 mm för bra grepp.
  • Torrsprickor i sidan – Det är vanligt att det uppstår sprickor på däckets sida. Om sprickorna inte är så många och inte ytliga så är det oftast inget problem. Om det däremot rör sig om flera djupare sprickor eller sprickor i närheten av fälgens kant bör däcken bytas. Kom in till någon av våra verkstäder för en kontroll om du känner dig osäker.
  • Lufttrycket i däcken – Under hela säsongen bör du ha bra koll på lufttrycket i dina däck. Det är viktigt att du följer tillverkarens rekommendationer.
  • Deformation och bubblor – Om sidan på däcken ser ojämn ut så bör däcket bytas, eftersom bubblor och deformation är ett tecken på utmattning i däcket.
  • Snedslitage – Snedslitage på däcken kan bero på olika orsaker. Om något av dina däck är snedslitet bör du komma in till en av våra verkstäder så hjälper vi dig att åtgärda problemet.